Om os

“Når historien er god, er alting bedre”

Om Wadskjær Forlag

Wadskjær Forlag har eksisteret siden 2019, hvor vi udgav de første to bøger. I 2020 udgav vi igen to bøger, mens forlaget virkelig fik fart på i 2021. Her udgav vi hele 20 bøger, og omkring 25 udgivelser i 2022. I februar 2023 rundede forlaget titel nr. 50. Denne milepæl blev omtalt i både Bogmarkedet og Startup Magazine.

Andreas ser vigtigheden i bøger, i læsning og bestemt også vigtigheden i at hjælpe andre, både etablerede forfattere og nye forfattere, med at få udgivet deres bøger. Eftersom bogudgivelse nr. 50 er opnået, og forlaget har planlagt omkring 40 nye udgivelser i 2023, så har Andreas store forventninger til fremtiden.” 

Lidt over et år senere kunne en ny milepæl fejres. Titel nr. 100 blev omtalt i Frederiksborg amtsavis og var på forsiden af Egedal Lokalnyt. Artiklen kan læses på Sjællandske nyheder. Derudover bragte bizz up en flot artikel om milepælen og anmeldte samtidig forlagets titel nr. 100.

Trods udfordringer i forlagsbranchen har Wadskjær Forlag oplevet en imponerende vækst. Med næsten 50 udgivelser i 2023 og en forventning om det samme i år, er omsætningen steget år for år. Fra at have drevet forlaget alene har Andreas i dag flere fastansatte grafikere, en ekstra redaktør og et salgsteam. Forlaget har også opnået anerkendelse, blandt andet med to shortlistninger og en nominering til “Årets børnebog” ved Mofibo Awards 2024.” Læs hele artiklen her.

Forlaget er især specialiseret i fag- og sagprosa samt børnebøger, men modtager bøger til vurdering inden for alle genrer.

Vi kærer om alle vores udgivelser og skænker lige meget tid til dem alle, så hver bog har den bedste mulighed for at nå ud til så mange relevante læsere som muligt. Vi udgiver trykte bøger i høj kvalitet og producerer e-bøger for alle vores udgivelser. Det er ikke alle bøger, der egner sig til lydbøger, men det er vores mål, at så mange af vores bøger som muligt bliver udgivet som lydbog. 

Holdet bag

Andreas Valentin wadskjær forlag forfatter arkæolog eventyrer marita

Andreas Valentin Wadskjær

Forlagschef & Redaktør
Andreas er cand.mag fra Københavns Universitet med en efterhånden lang publikationsliste af faglitterære artikler og bøger.
Han har også skrevet børnebogen, Oliver i Jægerstenalderen.

peter reismer salgschef wadskjær forlag

Peter Reismer

Salgschef
Peter har over 33 års erfaring i bogbranchen. Han har både været kædechef for en boghandlerkæde, været forlagschef, ja, han har faktisk været med til alt andet i bogbranchen end at skrive en bog.

angie ravichahua

Angie Ravichahua

Grafisk Leder
Angie er uddannet grafisk designer og har opsat et utal af bøger, ebøger og indhold til sociale medier. Nogle af Angies hovedopgaver er at opsætte forlagets ebøger samt starte forlagets YouTube og TikTok-kanaler op.

Gonzalo Vento Grafiker Wadskjær Forlag illustrator

Gonzalo Vento

Grafiker & Illustrator
Gonzalo er oprindeligt uddannet arkitekt og har derigennem opnået stor erfaring med layout- og illustrationsprogrammer, herunder InDesign. Derudover er han en utroligt dygtig illustrator, som bl.a. har illustreret Hvad spiser enhjørninger og Oliver i jægerstenalderen.

Christian Reismer wadskjær forlag

Christian Reismer

Salgsagent
Christian har en baggrund som IT-konsulent og en uddannelse inden for online markedsføring. Desuden har han en lang erfaring som telefonsælger, som giver ham de rette egenskaber til at lukke et salg blot ved brug af stemmens kraft.

Ana Lucia U. Herrera

Foreign Rights Manager

Maria Ebbekær Hedemann korrektur wadskjær forlag

Maria Hedemann Andresen

Korrekturlæser
Maria er Cand.mag. i Dansk og Historie på Syddansk Universitet i Odense. Hun har flere års erfaring med korrekturlæsning.

carsten jørgensen pr redaktør journalist wadskjær forlag

Carsten Jørgensen

Redaktør & Fundraiser
Carsten er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og har over 25 års erfaring som redaktør og journalist på en lang række medier. 

Sabine beck wadskjær forlag om os

Sabine Dueholm Bech

Korrekturlæser & Oversætter
Sabine er sproglig cand.mag. fra Københavns Universitet. Hun har flere års erfaring med korrekturlæsning og undervisning i sprog i gymnasiet.
Hun oversætter til/fra dansk, tysk og spansk.

libbe sambiria bjerknæs illustrator

Libbe Sambiria Bjerknæs

Illustrator & Lydbogsklipper
Libbe er autodidakt illustrator og tech-nørd. Hun redigerer derfor forlagets lydbøger og har bl.a. illustreret Landet Fortillia og 12 eventyr til tiden.

Cyril Fernando redaktør Wadskjær forlag

Cyril Fernando

Redaktør & Oversætter
Cyril har en baggrund inden for litteraturvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet, og har arbejdet som engelsklærer. Derudover taler han fem forskellige sprog. Han oversætter til/fra dansk og engelsk.

Ask urheim

Ask Urheim

Illustrator
Ask er autodidakt illustrator og har skrevet og illustreret bogen Bølgerne i himlen. Desuden arbejder han på illustrationerne til den næste julekalender-bog.

Samarbejdspartnere

Wadskjær Forlag har leverandøraftaler med Salling Group, Bog & Idé, SAXO, Plusbog, Gucca, Ældresagen, Jysk-Fynske Medier m.fl.

Desuden støtter vi Børnecancerfonden og Naturfonden fra salget af udvalgte bøger.

Køb og støt 2021 børne cancer fonden line mango wadskjær forlag

Wadskjær Forlag i Medierne

Foruden de føromtalte artikler i Bizz up, Sjællandske nyheder, Bogmarkedet og Startup Magazine, der markerede forlagets titel nr. 50 og 100, er forlagets bøger omtalt i en lang række af landsdækkende, regionale, lokale, faglige og udenlandske medier. Derudover har knap 75% af forlagets bøger fået lektørudtalelse fra Dansk bibliotekscenter (tal fra april 2024).

Landsdækkende medier: Go’Morgen Danmark, Politiken, Weekendavisen, Kristeligt Dagblad, Information, Jyllandsposten, Ude & Hjemme, Se&Hør, B.T., Billedbladet, Her&Nu, Ekstrabladet, UD&SE med DSB, Radio 4, Alt – Vores børn, Bogmagasinet, Radio 24/7, Radio Loud, Bogmarkedet, Berlingske Tidende, Hendes Verden, Børn & Bøger, Magasinet Sein, Gaffa, Børn i Byen, Børn & Fritid, Out&About, Læsekrogen Podcast, Visbys Verden, PoGo m.fl.

Regionale og lokale medier: TV2 Bornholm, Kanal Øst, Dagbladet, DR P4 Sjælland, Sjællandske medier, Jysk Fynske Medier, Bornholms Tidende, Fyens stiftstidende, Folketidende, Ugeavisen Lolland, Frederiksborg Amts Avis, Ugeavisen Øboen, Randers Amts Avis, Egedal Lokalnyt, Sydhavnen Liv, Gladsaxe bladet, VesterbroLiv, Skive Folkeblad, Bornholm.nu, VanløseLiv, Tårnby bladet, 2770 Tårnby, Helsingør Kommunes Biblioteker m.fl.

Faglige medier: Folkeskolen, BUPL, Skolemonitor, Fund & Fortid, Social Kritik, Netværkeren, DISPUK, Peer-nyt, Faglige seniorer, Dansk Vandrelaug, Outsite, Kom Ud, Udefolk, Karrieren, Startup Magazine, Specialpædagogens månedsblad, Landsforeningen for nuværende og tidligere psykiatribrugere, En af os, Dansk selskab for fysioterapi i psykiatri og mental sundhed, Bindeledet, Sund-Forskning, Slægtsforskeren, Anetræet, Klippeøen, Mere overskud nu m.fl.

Udenlandske medier: Tripadvisor (World), Page Turner Awards (World), European Association of Archaeologists (EU), Tidsskrift for psykisk helsearbeid (NO), Mesolithic Miscellany (UK), The State Historical Society of Missouri (US), Salem News (US), Phelps County Focus (US) m.fl.

Vi har samlet alle forlagets omtaler her.

Wadskjær Forlag i Udlandet

Vi tror på, at størstedelen af vores bøger har potentiale til at blive udgivet i udlandet. Derfor har vi en meget klar strategi for at få vores bøger udbredt til så mange lande som muligt. 

Wadskjær Forlag holder også øje med udenlandske publikationer, som kan være egnede til udgivelse på dansk i Danmark. Vi er især interesserede i klassiske illustrerede værker af ældre dato.

Ideologisk Begyndelse

Wadskjær Forlag er startet af cand.mag. Andreas Valentin Wadskjær Petersen i 2019, hovedsageligt med en ideologi om udgivelse af arkæologisk faglitteratur. Igennem sit arbejde som publicerende arkæolog blev han bekendt med de forskellige processer i forbindelse med bog- og artikeludgivelser, herunder bl.a. økonomien bag. De store udgivere, som beskæftiger sig med arkæologi, har utroligt høje økonomiske krav for bogudgivelser, og samtidig betaler de ikke royalties til forfatterne. Derfor blev forlaget oprettet for at producere arkæologisk faglitteratur i høj kvalitet uden udgifter for arkæologer og museer.

I dag fylder arkæologien en mindre del i forlagets udgivelser, men forlaget er fortsat opsat på at hjælpe arkæologer med at udgive deres forskning. 

“Når historien er god, er alting bedre”

Kontakt


  Jeg ønsker at modtage nyheder

  Wadskjær Forlag
  Cvr: 40797246
  Bobakken 2, 3. Mf. 
  2720 Vanløse
  info@wadskjaerforlag.dk
  Telefontider (+45 22 25 45 63):
  Man-Tors: 10-16
  Fre: 10-14

  da_DKDansk