SkurkAgurk Klarer Ærterne

(8 kundeanmeldelser)

kr. 170,00

Hardcover | Dansk
Af: Jonatan Wibe

SkurkAgurk klarer ærterne af Jonatan Wibe er første bind i børnebogsserien om SkurkAgurk og livet hos grønthandleren.

Tror du, at der er helt stille i grønthandleren, når butikken er lukket? Så tro om igen. En sprog- og læringsoplevelse ud over det sædvanlige pakket ind i en herlig spionkrimi med frugt og grønt som karakterer. En humoristisk læseoplevelse for både børn i 4- til 9-årsalderen og voksne.

Det danske sprog er fyldt med finurlige ord og vendinger med mange forskellige og ofte ulogiske betydninger. Frugter og grøntsager har en central plads i mange ordspil, så find ud af, hvordan Den Hårde Banan og Den Heldige Kartoffel hjælper SkurkAgurk med at opklare mysterier hos den lokale grønthandler.

I seriens første bind er der nogen som tager penge fra kassen hos grønthandleren. SkurkAgurk og hans venner må forsøge at klare ærterne og løse mysteriet.

Rust dit barn til den sproglige læring på en sjovere måde med Danmarks første “vegetariske” børnebog!

Følg med Skurk Agurk ind i det grønne livs ukendte verden. Måske bliver de sunde måltider lidt sjovere for hele familien fremover.

Bogen er illustreret af Ida Simoni.

Køb begge bind i serien til en god pris her.
Se også SkurkAgurk jokker i spinaten.

Omtaler:

9. august 2021 var Jonatan i Go’ Morgen Danmark hvor han kunne nævne tilblivelsen af bogen.

8. august 2021 skrev Dagbladet / Sjællandske Medier en artikel om bogen: “Jonatan Wibe arbejder til dagligt som journalist, så det danske sprog og forståelsen af det er også et emne, han har ønsket at putte ind i bogen. Det kommer både til udtryk i figurernes navne og de mange ordspil og vendinger, hvor frugt og grønt har en central plads. Selvom betydningen kan være noget helt andet.”

I forbindelse med udgivelsesreceptionen d. 13. august 2021, kom en journalist forbi fra Vesterbro Liv. Det blev til en fin artikel: “Jonatan Wibe har derfor lånt lidt fra fantasiens verden for at få de gode madvaner ind i børnene tilsat lidt sjov og ballade...” Læs hele artiklen her.

17. marts 2022 var Jonatan i studiet hos Læsekrogen podcast som sammenligner bogen med Disneys Toy Story.

16. september 2022 er Jonatan blevet inviteret til Sprognævnets sprogfestival Sprogense, fordi bogen er så god, som introduktion til de sjove vendinger i det danske sprog.

Anmeldelser:

Nor og far læser, som vandt Danish book blogger awards 2021. “Bogen er velskrevet og er en fin måde at lære børnene lidt om danske vendinger og ordspil, der jo ikke altid giver lige meget mening. De fine illustrationer indeholder også nogle gode farvittigheder og sjove detaljer som en agurk, der læser i et magasin om squash (altså sporten).

LingoBlog skrev en flot anmeldelse af bogen. “Den skal have halvtreds ud af fem stjerner. For det er den bedste bog, jeg nogensinde har hørt. I hvert fald lige på det seneste. – Oscar, 5 år.” Læs hele anmeldelsen her.

Mia Sommer Vegan Kogebogsforfatter og kostvejleder. “Det er en underholdende historie, og sproget er interessant og bruger de mange sjove udtryk med frugt og grønt, der er i det danske sprog. Tænk på udtryk som “en hård banan,” “heldig kartoffel” og “klarer ærterne” 😃Ud over at bogen kan være med til at give børn en interesse for frugt og grønt, bidrager den til en anderledes og sjov sproglæring og sprogforståelse

Samt et væld af øvrige bloggere.

Bekka Louise books“.

My Classroom DK” Underviser i dansk i indskolingen.

Mulles bogblog“.

Lykke i Balladegade” pædagog.

Lidt om Jonatan Wibe

Børnebøger er for Jonatan stedet, hvor han kan fusionere det skrevne og det talte sprog i sjov leg. Uden Retskrivningsordbogens røde streger eller sprogrøgteres fordømmende blikke. Han mener, at jo tidligere børn stifter bekendtskab med finurlighederne i det danske sprog, jo før kan de udvikle og udforske sproget. På den måde kan de øge kompetencerne til skole- og uddannelseslivet.

Vægt0,5 kg
Størrelse17 × 24 cm
Forfatter

Jonatan Wibe

Forlag

Wadskjær Forlag

Illustrator

Ida Simoni

ISBN-nr

978-87-94162-00-5

Udgave

1.

Sprog

Dansk

Udgivelsesdato

13. august 2021

Omslag

Hardcover

Sideantal

52

Illustrationer

Rigt illustreret i farver

8 anmeldelser af SkurkAgurk Klarer Ærterne

 1. Dagbladet / Sjællandske Medier (verificeret ejer)

  Jonatan Wibe arbejder til dagligt som journalist, så det danske sprog og forståelsen af det er også et emne, han har ønsket at putte ind i bogen. Det kommer både til udtryk i figurernes navne og de mange ordspil og vendinger, hvor frugt og grønt har en central plads. Selvom betydningen kan være noget helt andet.

 2. Lykke i Balladegade (verificeret ejer)

  En bog der taler lige til min humor! Og den blev kun sjovere og ordspillene tydeligere ved højtlæsning. Den er især målrettet børn i alderen 4-9 år, men jeg synes SAGTENS man med fordel kan læse den med ældre børn hvis man vil øver forståelsen af overført betydning og talemåder. Sætninger/ord hvis betydning jeg bl.a. synes er sjove at tale med barnet om: “Ærte snart min tur?” “Den hårde banan” “Den heldige kartoffel” “Nu er du på spanden” “Han gik helt bananas” Og mange flere 😅🍌🥒🍋🥕 For de voksne: “(…) den smukke banan som hedder Chiquita, ikke ville danse med ham” ⭐⭐⭐⭐⭐

 3. Mia Sommer Vegan, Kogebogsforfatter og kostvejleder (verificeret ejer)

  Det er en underholdende historie, og sproget er interessant og bruger de mange sjove udtryk med frugt og grønt, der er i det danske sprog. Tænk på udtryk som “en hård banan,” “heldig kartoffel” og “klarer ærterne” 😃Ud over at bogen kan være med til at give børn en interesse for frugt og grønt, bidrager den til en anderledes og sjov sproglæring og sprogforståelse.

 4. My Classroom DK (verificeret ejer)

  En virkelig sjov bog med mulighed for masser af sprogligt arbejde✏️Den egner sig godt som højtlæsning for de helt små i førskolealderen. I 0. -2. klasse skal bogen om Skurk Agurk, Kong Gulerod, og Citronen der altid er sur læses højt, og er oplagt til dialogisklæsning. Jeg synes, det kunne være sjovt, at lade børnene lave læseteater. Der er mange sjove replikker, der kunne bruges. Sproget er sjovt i de vendinger, vi voksne kender. Men kender alle børn “at stikke fingeren i jorden” og “klare ærterne”. 🍋🥕🥔Det giver anledning til det sproglige arbejde.

 5. Bekkalouisebooks (verificeret ejer)

  Bogen er morsom, med sproglige blomster og ordsprog som man godt kan syntes som barn ikke giver nogen mening, men her har man muligheden for at tale sprog og finurligt sprog med sit barn. Den er mega sjov og historien er så fint bygget op og herhjemme skal du rødbeder bare udryddes, for de er ikke søde ved de andre grønsager 😉🥕🥦🍅🥔🥒🧅 Mega anbefaling herfra og tusind tak til Jonatan Wibe for et godt grin og en mega god bog 📚

 6. Mulles bogblog (verificeret ejer)

  Der er en fed magi i illustrationerne og man kan mærke at der lagt en masse kærlighed i dem. Der er ikke bare en historie i bogen men to, fordi at illustrationerne også har en historie i sig selv. Jeg giver 6 agurker ud 6 agurker, fordi jeg fik en læseoplevelse som er over det sædvanlige. Det er en sød lille bog, som jeg helt klart vil anbefale både til frilæsning til de lidt større børn, men også oplæsning til de små. Jeg vil glæde mig til mere af den første vegetariske børnebogsserie. 🥒🥒🥒🥒🥒🥒

 7. Nor og far læser (verificeret ejer)

  Bogen er velskrevet og er en fin måde at lære børnene lidt om danske vendinger og ordspil, der jo ikke altid giver lige meget mening. De fine illustrationer indeholder også nogle gode farvittigheder og sjove detaljer som en agurk, der læser i et magasin om squash (altså sporten).

 8. LingoBlog (verificeret ejer)

  Den skal have halvtreds ud af fem stjerner. For det er den bedste bog, jeg nogensinde har hørt. I hvert fald lige på det seneste. – Oscar, 5 år.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kunne også være interesseret i...

da_DKDansk